Kombi arızaya geçme nedenlerinin başında, periyodik bakımların zamanında yapılmamasından dolayı, zamanla aşınan sistem elemanları ya da tıkanıklıklar nedeniyle arıza yaparlar. Bu gibi problemlerin önüne geçmenin en etkili yolu işinde uzman bir kombi servisini çağırarak gerekli bakımların zamanında yapılmasının sağlanmasıdır. Bu sayede ortam için gerekli olan ısı konforu sağlanmış olunur ve paradan tasarruf edilir. Peki, kombi neden arızaya geçer?

Kombi arızaya geçiyor durumunun birçok nedeni olabilir. Öncelikle anlaşılıyor ki, sistemin devreye girmesini engelleyen bir durumla karşı karşıyayızdır.  Şunu bilmek gerekiyor; kombi ateşleme yapmadan önce kombide yeterli hava sürkülasyonun olması gerekir ki, ateşleme için uygun oksijenli ortam yaratılabilmiş olsun. Aynı şekilde baca sisteminden kaynaklanan bir sorun da kombinin çalışmasını engelliyor olabilir.

Kombiler elektronik beyinlerle çalışırlar. Bu elektronik kartlarda meydana gelebilecek arızalar kombinin çalışmasına engel olurlar. Elbette eve gelen ve sisteme giren voltajın düşük olması da cihazın arıza durumuna geçmesine neden olur.

 Kombi sıcak su vermiyor gibi aksaklıklar da sıklıkla kombi arızaya geçiyor durumlarının nedenidir. Kombilerin uygun basınçta olmaları önemlidir. İdeal basınç aralığının 1,5 bar arasında olması gerekir. 1 barın altında olması kombinin çalışmamasına neden olur. Yüksek olması ise sistemin su akıtması problemine yol açar. Bu sorunların problemi sisteme su verilerek ya da suyun akması sağlanarak giderilebileceği gibi, çoğu zaman daha büyük bir işlem de gerektirir. Bu işlemler kombi servisleri tarafından gerçekleştirilir.

Kombi Arıza Nedenleri

  • Kombi önce çalışıp daha sonra arıza veriyorsa, faz ve nötr yanlış bağlanmış olabilir. Fişli bir bağlantı varsa, fişin tekrar takılması (tersine çevrilerek) gerekebilir.
  • Kombi çalışmasında bir sıkıntı yok ama peteklerde bir ısınma sorunu varsa, bunu da bir arıza olarak algılayabiliriz. Sonuçta sorun nedeniyle ısınma konforu yaşanamamaktadır. Tesisat borularında bir tıkanıklık olabilir, pomba deviri düşüktür ya da üç yollu vanada bir arıza vardır. Çözüm sorunu olan parçaların değişmedi ve petek temizliğidir.
  • Sıcak su açıldığında kombi çalışmıyor ve hata kodu veriyorsa, akış anahtarında bir problem olabilir, diyafram delinmiş ya da emniyet termostatı atmış olabilir.
  • Kombilerde ses problemleri fan kirliliğinin göstergesidir. Mutlaka temizlik yapılması gerekir. Düzenli bakım yaptıran kombi kullanıcıları bu problemlerle karşılaşmaz.
  • Kombiyi bir sıcaklığa ayarlıyorsunuz ama kombinin o sıcaklıkta durmuyorsa ayar düğmesi ya da sensörde bir arıza olduğu anlamına gelir. Gerekli çözüm kombi servisi tarafından uygulanır, değişim yapılması gereken parçalar kombi servisi tarafından değiştirilir.
  • Kombi ısındıkça tesisattaki su basıncı artıyor ve bu da kombinin çalışmasına engel oluyorsa genleşme tankında bir sorun var demektir. Genleşme tankında azot azalmış, tamamen bitmiş, genleşme tankı delinmiş veya yırtılmış olabilir.
  • Kombiyi açar açmaz çok hızlı bir şekilde ısı yükseliği oluyorsa tehlikeli bir durumdur. Sürkülasyon pompasında bir arıza olabilir veya filtreler tıkalıdır. Pompanın yanmış olduğu durumda mutlaka değiştirme işlemi yapılır. Filtrelerin ise temizlenmesi gerekir.

Kombi Arızaya Geçiyor Nedenleri ?

Öncelikle basit işlemlerin yapılması, kombinin kontrol edilmesi gerekir. Kombinin çalışması için gerekli olan asgari şartların tümünün yerine getirilmesi amaçlanmalıdır.

  • Kombiye elektrik gidip gitmediğinden emin olun. Sigortayı mutlaka kontrol edin.
  • Gaz akışının olup olmadığını kontrol edin. Kombiye gaz gitmiyorsa, doğal olarak kombi çalışmayacaktır.
  • Yine su basıncının mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Su basıncı ideal olarak 1,5 bar basınçta durur.
  • Görüldüğü gibi elektrik, su ve gaz sistemlerinin herhangi birinde meydana gelen aksaklık kombinin çalışmasına engeldir. Ancak arıza durumları için bu sistemin kontrolü yapıldığında servis çağrılmalıdır. Servis çağırmanın önemi, servisin her şeyi detaylı kontrol ederek güvenliği sağlamasıdır. Ayrıca, kombiye gerekli bakımlar yapılarak da önlemler alınır.

Kombi Çalışıyor Arızaya Geçiyor

  • Kombi elektrik bağlantı hataları ve fiş ters takılması sonucu çalışır ve arıza geçer.
  • Kombi elektronik ateşleme kartı arızası var ise ateşleme yapmaz, ve arıza geçecektir.
  • Kombi yıllık bakımı gecikmesi sonucu iyanizasyon ateşleme elektrodları kirlenir ve cihaz arıza geçer.
  • Kombi ana kart (beyin) arızasında kombi bir sure çalışır ve aşırı ısınma sonucu kart hata vererek kırmızı ışık yanar. Belirsiz bir sure sonunda kombi arıza konumuna geçer.


Kombi Arıza Çeşitleri Nelerdir?

  • Kombi Sürekli Arızaya Geçiyor
  • Kombi Çalışıyor Arızaya Geçiyor
  • Kombi Arıza Sebepleri Nelerdir
  • Kombi Arızaya Geçiyor Neden
  • Kombi Arızaya Geçiyor Ne yapmalıyım
  • Kombi Arıza Kodları


Kombi arızaya geçiyor ya da neden arızaya geçtiği ile ilgili teknik bilgileri sayfamızda belirtmeye çalışacağız. Hangi marka ve model kombi kullanıyor olursanız olun, kombinin arızaya geçmesi durumunda ise yanıp sönen led lambalar ya da ekranda beliren bir arıza kodu ile bizlere yardımcı olacak bir takım bilgiler sunulur. Böyle bir durumda belirli bir marka için değil ancak genelleme yaparak bilgi sunabiliriz. Öncelik kombi neden arızaya geçer bunu bilmemiz için bir takım bilgilere sahip olmalıyız. Tespit öncesi kombi markası ve modeli öğrenmemiz arıza giderme veya destek talebi açından olumlu olacaktır.



Kombi servisi, kombi satışı ve kombi yedek parça ihtiyaçlarınıza özel hizmet ve ürünlerimizden faydalanın.

Hemen Ara